Jagtberetninger

Medlemmer (52)

Velkommen til Vestjyske-Buejægeres hjemmeside

Jagtberetninger              Næste                        

De 2 bukke fra 2017. 


Der udspiller sig samtidigt to scenarier på hver sin post på sammen jagttur.

To scenarier der hænger tæt sammen og dog er helt deres egne.

 

Bo Kirk Petersen.

Sidste weekend i oktober var vi 10 mand på jagttur til Ny Vraa.

Her håbede jeg på at mit jagtheld for sæsonen 2017 ville vende, for den var ikke startet for godt.

Allerede d. 16. maj om morgen, hvor jeg ellers sad helt klar i min stige, fik jeg her en fin seksender for, men missede chancen og pilen gik i jorden lige under ham,

på kun 10 meters afstand. Men nu stod jeg så igen klar.

Denne gang på Ny Vraa, dette fede jagtterræn skulle vise sig endnu engang at bringe mig held.

Allerede første aften og næste dags morgen havde jeg et par intense nærved chancer.

Den anden aften blev jeg så anvist et tårn mit i en poppel bevoksning, hvor ejeren Anders Bak mente der ville være gode chancer, tros den hårde vind som nok godt kunne drille lidt. Efter at have siddet i tårnet en times tid og set på en rigtig flot seksender gå og esse godt 200 m. væk sammen med en rå, ser jeg en lille gaffel buk komme mod mit tårn fra venstre ca. 60 m ude. Den kommer helt ind på en 15 m hvor den så vælger at gå forbi tårnet, men lige bag en række popler uden jeg har chance for et frit skud øv, men så lige i det han passere forbi mit tårn drejer den igennem poplerne, jeg sider nu helt nede i tårnet og får trukket buen, ser at bukken stopper op og kigger væk fra tårnet, jeg får mig meget stille rejst op sigter og afgiver et perfekt skud bukken forender ca. 50 fra skud stedet. I første eftersøgnings forsøg taber jeg dog sporet af bukken, jeg vælger derfor at vente på at Anders kommer og henter mig, sammen finder vi efter lidt søgen bukken forendt under en pile busk truffet at en god pil YYYEEEESSS.

Da vi kommer hjem til de andre, viser det sig at også en af mine gode kammerater Bjarke Juul har skudt buk, Det var jo helt vildt.                                                                                                                                                Træk og slip.


Bjarke Juul.

Bukkejagten 2017 havde ikke været for heldig. Eksaminer og efterveer deraf havde slugt alt for meget tid. Det var kun blevet til én reel chance med en lille buk som efter en solid pürsch endte på 5 meters afstand, hvor festen stoppede og bukken roligt fortrak uden at jeg fik skudt. Derfor var det med særlig glæde at de tidlige efterårsjagter kom, hvor bukkene endnu ikke har smidt. 

En vejrlig fornuftig dag i slutning af en meget våd oktober sidder jeg på post. En fasankok stikker snuden frem, kigger mistroisk rundt, og levner ikke den mindste chance for skud. Jeg var så småt ved at opgive håbet, da der viser sig et dyr på 18m afstand. De to fine tynde stænger er ikke at tage fejl af. Bukken står lidt spidst, jeg trækker buen, ankrer, rejser mig langsomt, og venter på at den vender siden til. I hvad der føles som evigheder står bukken ikke helt rigtigt, og buen bliver så småt sej at holde. Så vender bukken bredsiden til. Smask! Den spæner afsted mellem to rækker træer. 

Pilen ser ganske fin ud. Det gør påskudstedet ikke. Nærmest ingen blod. Jeg følte mig ellers rigtig sikker på et godt skud, men blev mere og mere i tvivl da der i sporet mellem træerne stod 30-40cm vand og stadig ikke ret meget blod.  Vel gennem vandet var billedet dog anderledes. Der var rigeligt blod nok til at opveje det der tidligere manglede. Bukken ligger forendt efter 60m med en fin pil. 

Vel hjemme er stemningen euforisk! Der har været gang i den. Bo har samtidigt med jeg også skudt – ikke bare et dyr – men også en buk. Den fælles glæde er ikke til at bryde.  Vi er oppe at køre. Glæde, forløsning. 

To jægere med hver deres buk 2017, én glæde, én begejstring.

Træk og slip.


Vestjyske-Buejæger

Skyttecenter--Ulfborg DDS-Vestjylland

Torstedvej 1, 6990 Ulfborg


Find vej  -Her-