Jagtberetniger 2

Medlemmer (52)

Velkommen til Vestjyske-Buejægeres hjemmeside

Jagtberetninger 2            Næste          Tilbage                      


Flemming Kistrup.


16/5 2017 alt for dårligt vejr til at jeg gad gå jagt,men d.17 om

Aftenen klarede det en smule op så jeg besluttede at tage afsted.

Men ak ingen biler hjemme,godt det samme jeg er ikke for gammel til at cykle det tar kun10 min.

Jagt terrænet er landbrug med moser og små skove spredt lidt runden om jeg parkerede min stjålne cykel(Karens) og tog kikkerten frem og skuede ud over de vidstragte kornmarker og der var jo ikke en skid at se ud over korn planter.

Jeg riggede mit grej til med cent kontrol tøj,afstandsmåler,Camo hætte og alt det gejl der skal til for at man kan klare sig for de er jo kloge de dyr.

Jeg tog lige kikkerten op en gang mere og minsandten om ikke der stod en buk og fejede 300 m væk langs et sitka hegn uha nu var gode råd dyre.

Vinden var øst så jeg havde to muligheder jeg valgte at gå stik vest til en lille skov hvor jeg kunne se over til ham og så håbe at han kom her over.

Vel ankommet til den plan lagte plads uden at støje al for meget begyndte jeg at fjerne alle tørre kvistes jeg kunne bevæge mig lydløst hvis de blev aktuelt at dreje sig.

Jeg kigger lidt på bukken ovre ved sitka hegnet den ser faktisk fornuftig ud så jeg beslutter allerede nu at skyde hvis jeg for chancen.

Med et opgiver fyren at ødelægge flere hylde buske og går tværs hen over korn marken direkte imod mig nu begyndte det faktisk at blive lidt spændene.

Da den er på omkring 40 m.trækker jeg buen han standser kort tid efter og ser efter hvor han har lyst til at gå ind i skoven hvor jeg sidder .

Heldigvis vinkler han en smugle så jeg får fint skud på ham på ca.20m men jeg er nød til at skyde mens han går og det var lidt svært at få hold på ham men eft.et par forsøg med at trække frem på ham lod jeg pilen gå.

Han vender rundt og løber tilbage hvor han kom fra men når kun ca 40 m står stille lidt vælter bag over og er sten død.

Det viste sig da jeg tog skindet af ham at det var ikke den stærkeste buk (det vidste jeg nu godt da jeg så ham på nærmere hold) for under pelsen kunne jeg se 5-6 dybe stiksår og et kæmpe blåt mærke på den ene kølle.

Fint nok så er der lidt at kikke efter i år også.

Nikolaj Poulsen.


19. december 2017

Det var godt jeg fik mig skudt ind til juleskydningen. Blev inviteret til sjælland af 'Ulrik Ørskov på buejagt. Det blev holdt som en trykjagt med 5 buejægere og 1 der gik i skoven og fløjtede lidt :) Dagen endte med der blev skudt 3 dyr, jeg selv stod for den ene. Den kom dog selv listende efter "trykket" var ovre. Den kom så gående stille og roligt op mod mig, og da den krydser bag et træ får jeg trukket buen. Den kommer så fri til skud på 10m. jeg står vel 5m. over jorden på en metal platform. så skuddet skulle sidde "højt" for at komme igennem maskinrummet.

Det virkede lige som det skulle, dyret tog et spring og luntede 15 m væk hvorefter det dejsede omkuld. Stille og effektivt, den blev skudt med en tropfy taker shuttle t-lock. En fin spids som gjorde hvad den skulle. Det blev et dobbelt lunge skud.

Vestjyske-Buejæger

Skyttecenter--Ulfborg DDS-Vestjylland

Torstedvej 1, 6990 Ulfborg


Find vej  -Her-